пʼятницю, 5 квітня 2013 р.

Картинг - це весело і корисно.

Автошколи в Україні загалом гімняні, трапляються хороші, але зазвичай там є тільки базовий курс і 99% водіїв поняття не мають як ефективно пройти поворот на великій швидкості, що робити в заносі, що робити, щоб в нього не піти і коли краще піти. Звичайно, є школи де тому вчать (наприклад, школа Тараса Реги у Львові), і якщо ви можете собі це дозволити, то варто пройти курс, а то і два.Але є весела і дешевша альтернатива - картинг. Звичайно, карт суттєво менший і легший, ніж автомобіль, але принцип керування той самий. Я дуже люблю картинг і рекомендую всім, хто водить машину, також його полюбити. Ціна помилки настільки мізерна, що можна дозволити собі навіть дурнуваті експерименти і тим самим відчути як цей возик з мотором реагує на найрізноманітніші дії пілота. Здобуті навики дуже легко проектуються на водіння автомобіля і гірська дорога буде приносити задоволення, а не страх перед кожним закритим поворотом.

Одна з причин багатьох аварій - завтик. Дуже часто водії втуплюються в машину, яка їде попереду, і самі перестають аналізувати навколишню ситуацію, час реакції зростає на порядок. Єдиний дієвий засіб проти завтику - постійний рух очей. Горизонт, машини попереду, збоку, дзеркала, знаки, дерева, небо - очі мають бігати постійно, збирати максимум інформації, а мозок має бачтити картину на всі 360 градусів. Так от груповий картинг є чиненайкращим тренажером для зору: якщо не примушувати очі рухатися, то рано чи пізно в’їдеш в когось, в тебе в’їдуть, винесе з треку.

Якщо хтось боїться картингу і вважає його небезпечним, то йому протипоказано водити автомобіль на дорогах загального користування.

Недавно я відкрив для себе електрокарти і в одному заїзді допустив помилку, за що був протаранений іншим картом. Це вважається серйозною аварією, але вона обійшлася лише синяком на лопатці. Відео з того заїзду:

2 коментарі:

  1. А я всім раджу перед катанням переглянути "Управление автомобилем в критических ситуациях." Циганкова, все гарно і просто розписано, а головне що на кртингу якраз класно все перевіряти на практиці.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. І правильно робиш, бо без теорії толку мало. Я щось упустив сказати рпо це в пості.

      Видалити