середу, 3 квітня 2013 р.

Америка одним словом.

Якщо поставити собі за ціль описати америку одним словом, то важко знайти влучніший епітет, ніж "брутальна".

Перше, що впадає в око коли виходиш з аеропорта, це американська любов до бетону. Щоб народ масово не впадав в депресію, американський бетон роблять не з сірого, а з якогось особливого цементу, який дає жовтуватий відтінок.

Бетонні лавки:


Тротуари та пішохідні доріжки також монолітні бетонні, хоча інколи зустрічається бруківка.

Якщо треба заборонити кудись в’їзд, то ставлять бетонні блоки:

Якщо блоки естетично не вписуються, то забивають в землю труби - пішоходи пройдуть, а мотоцикли та автомобілі - ні:

Якщо ж і від пішоходів треба щось відгородити, то використовують високий паркан і колючий дріт:

Пішоходи в америці вважаються нижчою кастою і про них мало піклуються. Буває таке, що тротуар є тільки з одної сторони дороги (а буває, що його взагалі нема), і щоб туди потрапити треба дочекатися білого світло для пішоходів, яке загоряється тільки якщо натиснути кнопку.

На кожен напрям руху є окрема кнопка.

А ще американці просто обоюнюють таблички, які погрозливо забороняють щось робити, але про це буде окрема стаття.

5 коментарів:

  1. На рахунок пішоходів можу посперечатися. Навіть на цих фотографіях видно, які плавні переходи тротуарів до рівня дороги. Тобто, жоден пішохід не зашпортається на тротуарі, кожен інвалід проїде по тротуарах. З бетону виливають навіть бордюри. І роблять вони це майстерно (в основному - мексиканці), дуже швидко. Сьогодні залили - завтра вже люди ходять. Саме через цю особливість усюди бетонні тротуари - робоча сила дорога і оплачується погодинно. Тому нема змісту бавитися з бруківкою

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Плавні спуски до рівня дороги є, а от парковочні майданчики розділені клумбою з кущами - або продирайся, або обходи кругом.

      А щодо укладання бруківки, то європа вже давно автоматизувала той процес - https://www.youtube.com/watch?v=jkVBg_-OviI

      Видалити
  2. Я бы сказал что тратуаров не так уж много в местах где проходят автострады и автомобильные развязки.. Так как там людям особо нечего делать, там машины ездят...
    А вообше к пешеходам тут относятся с особо тёплым уважением особенно на пешеходных переходах около супермаркетов или паркингов.. Там машины останавливаются за 10 метров от тебя и не начинают ехать пока ты не перейдёш дорогу, весь бардюр а иногда даже пока ты не зайдёш в супермаркет.... Такого чтоб, не успел пройти-уже едут или даже подкатывались пока ты идёш, я не видел.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Поважати і піклуватися - це різні речі. Коли тебе змушують переходити дороги і при цьому треба чекати зелене світло щонайменше 5 хвилин, то важко сказати, що тебе не поважають. Але точно можна сказати, що мало хто думав про те, щоб тобі, як пішоходові, було комфортно пересуватися.

      Спробуй знайти пішохідний маршрут від синьої машинки до шовтої шпильки - http://goo.gl/maps/26yju. І це зовсім не розв’язка, а територія біля торгового центру.

      Видалити